El carrer Xipreret i el seu entorn configuren el nucli antic de l’HospitaletEl carrer Xipreret i el seu entorn configuren el nucli antic de l’Hospitalet, testimoni de l’origen i la història de la ciutat. Malgrat la seva importància, amb masies senyorials i corralons populars, actualment es troba desprotegit com a conjunt històric, i la inacció del govern municipal provoca que avui se segueixi degradant.

 


Cal Trabal és la darrera zona agrícola de l'Hospitalet, amenaçada pels interessos especulatius de la sociovergència

Cal Trabal és la darrera zona agrícola de l’Hospitalet, i representa un sector natural important per la presència d’aus i formar part del sistema fluvial del Delta del Llobregat. Tota la zona es veu amenaçada pels interessos especulatius de la sociovergència, amb el PDU Granvia-Llobregat i la construcció de diferents edificis que destruiran aquest entorn natural.

 


Can Rigalt és una masia del segle XVIII, que es troba en un estat d'abandonament i degradació greuLa masia de Can Rigalt és un edifici del s. XVIII d’estil barroc i neoclàssic, de gran valor artístic, i que es troba en un estat de conservació lamentable. Tot i les mocions aprovades al Ple, impulsades per ERC, el govern municipal segueix permetent la seva degradació.

 


El castell de Bellvís, del segle XII, va ser redescobert l'any 2008 en el que era l'antiga masia de la Torrassa

També conegut com La Torrassa, aquesta antiga masia té origen en el castell de Bellvís, del s. XII-XIII, redescobert l’any 2008. Des de llavors, el govern municipal continua sense posar en valor i recuperar aquest tresor medieval de la ciutat.

 


L’antiga fàbrica de Can Trinxet és un important conjunt industrial d'estil modernista, en risc d'acabar desapareixentL’antiga fàbrica de Can Trinxet és un important conjunt industrial d’estil modernista, que ja ha estat parcialment destruït per permetre la construcció de pisos. Malgrat les promeses de rehabilitació, els edificis que hi resten segueixen tancats al barri i en perill de seguir caient a terra.

 

 

Antoni Garcia: "Des d'Esquerra Republicana treballem per defensar el patrimoni històric, arquitectònic i natural de l'Hospitalet"