Aquest mes de maig farà tres anys de les eleccions municipals. Unes eleccions que van significar l’entrada d’ERC a l’Ajuntament i la fi de l’era de les majories absolutes. Des del primer moment des d’ERC hem fet una oposició en positiu al servei dels veïns i veïnes de l’Hospitalet, treballant per una ciutat que generi ocupació de qualitat, que aposti per les persones, amb un Ajuntament participatiu i transparent, i defensant el nostre patrimoni històric i natural.

Un l’Hospitalet amb un model econòmic que generi ocupació de qualitat

Un l'Hospitalet amb un model econòmic que generi ocupació de qualitatDes d’ERC defensem un model econòmic i de desenvolupament diversificat, apostant per la petita i mitjana empresa, el comerç de proximitat, el cooperativisme, el tercer sector i l’economia social, i que sigui capaç de crear ocupació de qualitat.

Per això hem presentat diferents iniciatives per dinamitzar el comerç de proximitat, com la creació d’un servei a domicili als mercats municipals, i hem aconseguit que s’acceptés la nostra proposta per impulsar un Pacte de Ciutat pel petit comerç i els mercats municipals. També hem aprovat mesures per garantir els drets dels treballadors i treballadores, i donar suport a la petita i mitjana empresa i el tercer sector i l’economia social, amb la incorporació de clàusules socials en la contractació pública.

 

 

“Compromís de les Escales”, contra la precarietat laboral i per garantir els drets dels treballadors directes o subcontractats (→) Aconseguim el compromís per impulsar un Pacte de Ciutat pel petit comerç i els mercats municipals.
Suport a ‘Anem a mil’, perquè les empreses que contractin amb l’Ajuntament garanteixin un salari de 1.000€ als seus treballadors (→) Moció per la creació d’un servei a domicili als mercats municipals  (→)
Moció sobre la contractacio d’empreses multiserveis, perquè es respectin els convenis en les subcontractacions  (→) Moció per a la incorporació de Clàusules Socials en la contractació pública  (→)
Moció en suport a les pimes de l’Hospitalet i contra la morositat  (→) Moció conjunta per garantir la qualitat del servei municipal d’atenció domiciliària a l’Hospitalet i els drets laborals de les seves treballadores  (→)
Moció sobre la Reforma Horària i el Dia dels Horaris Europeus  (→) Moció en suport als treballadors autònoms de l’Hospitalet  (→)
Moció en defensa del sector del taxi, contra l’intrusisme i la desregulació (→)   Moció per la reindustrialització de la zona industrial de la carretera del Mig (→)
REBUTJAT: PSC, Cs, NA

Un l’Hospitalet que aposti per les persones

Un l'Hospitalet que aposti per les personesHabitatge. Hem aconseguit la baixada de l’IBI pel període 2017-2019. Hem impulsat la creació d’una nova taxa per a pisos buits propietat de bancs, i també la regulació dels pisos turistics a l’Hospitalet, abans que siguin un problema pels nostres barris.

Lluita contra l’exclusió. Hem proposat accions contra la pobresa energètica, com un procés sancionador per a les empreses que incompleixin la Llei contra la Pobresa Energètica. També una nova tarificació social en els preus públics, i mesures per garantir l’accés a la cultura i l’esport a persones i famíles en situació de vulnerabilitat econòmica.

Joventut. Impulsades per les JERC, hem portat al Ple de l’Ajuntament diverses propostes pensades pels joves. Entre elles, la promoció de l’oci nocturn alternatiu, o la creacio d’un carnet jove per l’Hospitalet.

Cultura. Després d’anys amb el projecte oblidat a un calaix, gràcies a ERC s’ha de posar en marxa la creació del Centre de Cultura Popular i Tradicional de l’Hospitalet, promogut per les entitats de la cultura popular i tradicional catalana de la ciutat.

Dones. Hem proposat l’elaboració d’un nou Pla de Dones, a més de mesures com un protocol contra agressions sexistes a les festes majors, i més recursos per la lluita contra la violència masclista.

LGTB. Hem aconseguit institucionalitzar la commemoració del 28J a l’Hospitalet, i l’impuls d’un Pla de Polítiques LGTB+.

Neteja. Gràcies a ERC s’han desenvolupat millores en el servei de neteja, combatre l’incivisme, i s’està estudiant la possibilitat de municipalitzar-ho.

✓ Moció per a la creació d’una nova taxa de pisos buits propietat d’entitats financeres i grans tenidors immobiliaris (→) ✓ Moció per a la promoció de l’oci nocturn alternatiu  (→)
✓ Aconseguim el compromís per establir una moratòria i regular els habitatges d’ús turístic (HUT) a l’Hospitalet.(→) ✓ Moció per la creació del Carnet Jove a l’Hospitalet  (→)
✓ Moció en relació amb el mercat de l’electricitat i les tarifes elèctriques (→) ✓ Moció sobre l’adopció de mesures per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques de l’Hospitalet (→)
✓ Moció per garantir l’accés a la cultura i a l’esport a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica  (→) ✓ Moció per desenvolupar un pla de millores urgents per tal de millorar la neteja i combatre l’incivisme, i revisar l’actual contracta de neteja  (→)
✓ Moció sobre la morositat a les comunitats de veïns pels impagaments de la banca (→) ✓ Moció referent a la repressió contra les persones LGTBI a Txetxènia (→)
✓ Moció per la promoció de mesures davant l’alça dels preus al mercat de lloguer (→) ✓ Moció pel foment de la recollida selectiva de residus (→)
✓ Moció per la creació del Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana (→)

Un l’Hospitalet participatiu i transparent

Una de les primeres propostes d’ERC va ser la creació del Síndic de Greuges de l’Hospitalet, i ara serà una realitat. Aquesta nova figura escoltarà i recollirà les reclamacions dels veïns i veïnes, i ha de protegir i garantir els drets de la ciutadania davant de l’Administració.
Un l'Hospitalet participatiu i transparent

Des d’ERC hem proposat un procés participatiu que millori l’actual Reglament de Participació Ciutadana, i l’elaboració d’un Codi Ètic i de Conducta.

També hem impulsat la reformulació dels mitjans de comunicació de l’Hospitalet, per disposar d’uns mitjans públics de proximitat, plurals, objectius, accesibles i independents. I treballem per la recuperació de Ràdio LH.

El grup municipal d’ERC ha impulsat al Ple mesures per millorar la transparència i el control sobre els recursos públics, com la creació d’una comissió d’investigació sobre els plusos irregulars dins de la Guàrdia Urbana, o establir els criteris per tal que els comptes dels grups municipals poguessin ser fiscalitzats, que han estat rebutjades pel PSC.

✓ Creació del Síndic de Greuges de l’Hospitalet (→) ✓ Creació d’un procés participatiu que millori l’actual Reglament de Participació Ciutadana (→)
✓ Moció per a l’elaboració d’un Codi Ètic i de Conducta (→) ✓ Moció per oferir suport, assessorament, i formació a les entitats de l’Hospitalet (→)
✓ Moció per la reformulació dels mitjans de comunicació de l’Hospitalet  (→) ✓ Aprovació definitiva del Reglament Orgànic dels òrgans de defensa de la ciutadania: Síndic de Greuges i Comissió de Suggeriments i Reclamacions (→)
 Moció per la creació d’una comissió formada per diferents grups municipals per abordar els plusos irregulars a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet (→)
REBUTJAT: PSC, NA  ABSTENCIÓ: ICV-EUiA-P, PP
 Moció per establir els requisits i criteris objectius i homogenis de la comptabilitat específica associada a les aportacions als grups polítics municipals amb transparència (→)
REBUTJAT: PSC, PP, CiU, NA  ABSTENCIÓ: ICV-EUiA-P

Un l’Hospitalet que defensi el seu patrimoni històric i natural

Un l'Hospitalet que defensi el seu patrimoni històric i naturalVolem que l’Hospitalet reconegui, protegeixi i preservi el seu patrimoni arquitectònic, històric i natural, que segueix avui dia amenaçat. El Canal de la Infanta, el Pi de la Remunta o Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l’Hospitalet, són només uns exemples.

Des d’ERC hem treballat per preservar i protegir el conjunt històric del carrer Xipreret i el seu entorn, així com iniciar la recuperació de la masia de Can Rigalt com a patrimoni de la ciutat.

Malgrat tot, el patrimoni de l’Hospitalet encara està amenaçat i queda molta feina per fer.

Preservació del conjunt històric del carrer Xipreret i el seu entorn (→) ✓ Augment de partides per rehabilitar i conservar el patrimoni arquitectònic.
✓ Inici del procés per rehabilitar i recuperar la masia de Can Rigalt com a patrimoni de la ciutat (→) ✓ Moció proposant incorporar panells informatius i codis QR als diferents edificis i elements del patrimoni històric de l’Hospitalet (→)

ERC treballem per fer una oposició constructiva. Però no ens ho volen posar fàcil

Des d’ERC hem treballat sempre per buscar a acords, per fer propostes i per millorar la ciutat. Però Núria Marin ha decidit ser l’alcaldessa del 155, acostant-se al PP en la seva deriva autoritària i repressiva contra drets i llibertats. Però també en l’àmbit municipal, on gràcies al PP han aprovat els pressupostos enguany, per tal de no complir allò que estava acordat amb ERC i frenant així l’impuls de la primera etapa d’aquest mandat.

NO rebaixen el 2% de l’IBI, tal com estava acordat amb ERC  NO augmenten recursos pels esplais i l’oci juvenil 
NO aposten per rehabilitat el patrimoni arquitectònic  NO amplien la partida per la cultura popular catalana 
NO amplien els recursos pel petit comerç  NO augmenten recursos per polítiques LGTBI i la lluita contra la violència masclista 
NO apliquen la taxa ja aprovada sobre pisos buits, proposada per ERC  NO incorporen la tarificació social