ERC presenta al Ple un pla per compatibilitzar l’activitat en l’espai públic amb el descans dels veïns i veïnes de l’Hospitalet

El grup municipal d’ERC presenta en el proper Ple d’aquest mes de juny una iniciativa per impulsar un pla per compatibilitzar el descans dels veïns amb l’activitat a places i carrers, especialment en els mesos de primavera i estiu, quan s’incrementa l’ús de l’espai públic. Durant aquests mesos, a més de l’activitat diària a cada barri i els usos habituals, s’hi desenvolupen moltes més activitats, i això comporta un augment dels sorolls, i també de les necessitats de neteja o vigilància per evitar comportaments incívics.

El portaveu republicà, Antoni Garcia, ha explicat que “l’objectiu és definir quines són les zones afectades, i implicar a comerciants, hostalers i veïns afectats per tal d’acordar, de manera consensuada i participada, les accions i recursos destinats a garantir el descans dels veïns i veïnes”.

Col·laborar amb el Banc d’Energia

Esquerra Republicana també defensarà una proposta perquè l’Ajuntament de l’Hospitalet col·labori amb l’associació Banc d’Energia per desenvolupar una secció local a la ciutat. Aquesta entitat sense ànim de lucre treballa amb l’objectiu d’establir un lligam entre la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica i l’atenció a persones i famílies vulnerables que es troben en una situació de pobresa energètica.

Antoni Garcia ha manifestat que “la lluita contra la pobresa energètica ens afecta, i ha de ser un dels reptes de l’Ajuntament i cal destinar-hi tots els esforços i recursos possibles”, i ha afegit que “desenvolupar aquesta iniciativa a l’Hospitalet, com ja han fet a Sabadell o Esplugues, pot contribuir a fer una ciutat energèticament més justa, eficient i sostenible”.

Record als deportats a camps de concentració

En aquest Ple de juny, ERC també proposarà que l’Ajuntament instal·li a la ciutat llambordins “Stolpersteine”, en record de les persones de l’Hospitalet deportades als camps de concentració nazis. Segons els estudis i investigacions per part del Centre d’Estudis de l’Hospitalet i diferents historiadors, la xifra podria elevar-se a més de 50 persones. Aquestes llambordes de memòria són unes peces que es van començar a instal·lar a Alemanya, per fomentar la memòria de les víctimes del nazisme, i ja es troben a més de 1.800 municipis europeus, inclosos molts de catalans.

Altres mocions

El grup municipal d’ERC també presenta tres mocions conjuntes. Amb ICV-EUiA-Pirates i la CUP-Poble Actiu s’ha presentat una moció per a la millora de la mobilitat escolar, impulsada per la Xarxa Groga de l’Hospitalet. I amb la CUP-Poble Actiu, es defensarà al Ple la llibertat d’expressió davant la deriva autoritària de l’Estat espanyol, com demostren els casos contra cantants i rapers com Valtonyc, Pablo Hásel o Elgio. També amb CUP-Poble Actiu s’impulsarà que l’Hospitalet compti amb un carrer dedicat al “28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s